Fonfara vs Cleverly o której walka na żywo, online, stream
Składniki dla czterech osób:
3 łyżki oleju ryżowego, 6 dużych pieczarek, 1 duża cebula, 150 g sera typu rokpol, 6 łyżek zielonego pesto, 300 ml śmietany 18 proc., duża garść obranych orzechów ziemnych, kilka listków świeżej bazylii, 2 opakowania klusek śląskich Jawo.
Wykonanie:
Orzechy obrać podzielić na pół. Połowę orzechów posiekać za drobno, a pozostałą część podzielić na połówki. Posiekać kilka listków świeżej bazylii.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju ryżowym, dodać zielone pesto, wymieszać i chwilkę podgrzać. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i także podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia.
Pokroić ser w kostkę i dodać do sosu – podgrzewać mieszając do rozpuszczenia się sera. Posiekane orzechy i bazylię wrzucić do sosu i całość dokładnie wymieszać.
Gdyby sos był za gęsty, dolać odrobinę wody. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Kluski śląskie Jawo przygotować według wskazań na opakowaniu, odcedzić, polać je sosem lub ozdobnie nałożyć gęsty sos łyżeczką do dziurek w kluskach, ozdobić połówkami orzechów i listkami świeżej bazylii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"