Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

A na śniadanko proponujemy sałatę z bakłażanem [PRZEPIS]

(aga)
Sałata z bakłażanem
Sałata z bakłażanem Knorr
Przepis dla czterech osób, którego wykonanie zajmuje ok. 20 minut. Danie lekko ostre.

Składniki:
sos typu winegret
1 sałata, np. rzymska
3 małe marynowane papryki
musztarda do smaku
kilka łyżeczek oliwy z oliwek
dorodny bakłażan
trochę świeżej kolendry
20 zielonych oliwek

Przygotowanie:
Bakłażana myjemy, kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i wrzucamy na elektryczny grill lub patelnię na 20-30 sekund (z każdej strony). Sałatę myjemy i rwiemy na szerokie paski, mieszamy z grillowanym bakłażanem. Kroimy paprykę w paski, mieszamy z przekrojonymi na pół oliwkami bez pestek. Siekamy kolendrę. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy musztardą i sosem, posypujemy kolendrą.

Bufet Country Kobiór w Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany