Składniki:
- 1 słoik sosu pomidorowo-śmietanowego
- 1 opakowanie ciasta lasagne
- 350 g mielonej cielęciny
- olej do smażenia
- 80 ml oliwy z oliwek
- 3 łyżki mąki l garść czarnych oliwek
- 250 g pieczarek
- 250 g brokułów
- 80 g cebuli
- 80 g papryki
- 80 g pomidorów
- 150 ml mleka
- puszka słodkiej kukurydzy
- 150 g żółtego sera
- szczypta tymianku
- szczypta oregano
Przygotowanie:
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry. Mieloną cielęcinę podsmaż na oleju, a następnie dodaj do niej pieczarki, cebulę, kukurydzę. Całość posyp oregano i tymiankiem. Wszystkie składniki podsmaż, po czym dodaj do nich sos pomidorowo-śmietanowy. Gotuj przez kolejne 5 minut. W oddzielnym garnku podsmaż mąkę na oliwie z oliwek. Dodaj mleko, uważając, by powstający w ten sposób sos beszamelowy nie był zbyt gęsty. Naprzemiennie układaj w naczyniu żaroodpornym plastry lasagne, mięso, brokuły, paprykę. Wszystko polewaj od czasu do czasu sosem beszamelowym. Dodaj makaron. Posyp całość startym żółtym serem, a następnie po raz kolejny polej sosem beszamelowym. Za dekorację lasagne niech posłuży papryka, pomidory i oliwki. Należy ułożyć je w taki sposób, żeby efekt końcowy przypominał... pyszczek kota (stąd nazwa kocia lasagne). Wstaw udekorowaną potrawę do piekarnika ustawionego na 180 stopni i piecz około 25 – 30 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu