Składniki:
* mięso mielone - 0,5 kg
* przyprawa do gyrosa
* cebula - 2 sztuki
* czerwona fasola w puszce - 200 gramów
* pomidory w puszce - 400 mililitrów
* chipsy nachos - 2 opakowania
* ząbek czosnku - 2 sztuki
* kmin rzymski mielony - 5 gramów
* papryczka chilli - 1 sztuka
* ser żółty - 200 gramów
* pęczek świeżej kolendry - 1 sztuka
* olej do smażenia
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę, czosnek oraz chilli. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Podsmaż cebulę oraz czosnek, następnie dodaj chilli oraz kmin rzymski. Smaż przez chwil«, by przyprawy oddały cały aromat. Do warzyw dodaj mięso oraz przyprawę do gyrosa. Posiekaj pomidory.
Mięso smaż przez chwile i na koniec wlej pomidory. Duś całość ok. 20 minut. Pod koniec dodaj fasolkę z puszki i duś jeszcze chwilę tak, aby fasolka się nie rozpadła. Do głębokiego talerza wsyp nachosy. Polej po wierzchu sosem mięsnym. Posyp ją startym serem oraz świeżo posiekaną kolendrą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu