Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
- 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika
- 1 słoiczek hummusu paprykowego Primavika
- olej do smażenia
- 3 łyżki śmietany
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki hummusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w piekarniki rozgrzanym do 180 st. C przez 20 minut. Naleśniki podawać z hummusem jako sosem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?