Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-ziołowym

(lb)
Sfera PR
Świetna przystawka lub też lekka przekąska na mniejszy głód.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 garści miksu sałat
  • 2 garści rukoli
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula czerwona
  • 1 mała młoda cukinia
  • 1/4 małego melona
  • 1 garść zielonych oliwek
  • 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
  • ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz grubo zmielony do smaku
  • sos czosnkowo-ziołowy

Wykonanie:

Sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na nich kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, kostki cukinii i melona oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krótko smażymy na oleju (na dobrze rozgrzanej patelni). Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym.

Księgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.plKsięgarnia Expressu Ilustrowanego: www.ksiegarnia.expressilustrowany.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany