Składniki na 4 porcje:
- 4 garści miksu sałat
- 2 garści rukoli
- 20 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula czerwona
- 1 mała młoda cukinia
- 1/4 małego melona
- 1 garść zielonych oliwek
- 4 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- ok. 25 sztuk krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz grubo zmielony do smaku
- sos czosnkowo-ziołowy
Wykonanie:
Sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na nich kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, kostki cukinii i melona oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krótko smażymy na oleju (na dobrze rozgrzanej patelni). Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?