Składniki:
- 4 jajka
- 6 zielonych hiszpańskich oliwek
- 6 czarnych hiszpańskich oliwek
- kromka białego chleba
- hiszpańska oliwa extra virgin
- sól i pieprz
- ocet winny
- szczypiorek
Przygotowanie:
Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez
4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem. Pokrój chleb
w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym. Jajka ustaw
w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara.
Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- 19-letnia Emilia Dankwa odsłania brzuch i wygina śmiało ciało w cekinach i szpilkach
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!