Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jaki ser wybrać do pizzy?

(lb)
Tradycyjną włoską pizzę przyrządzamy z mozzarellą, ale jej lokalne odmiany niekoniecznie. Głównym kryterium przy wyborze sera powinna być jakość.

Na pizzy sprawdzą się ser żółty Gouda i ser Podlaski, które po podgrzaniu dobrze się topią i ciągną, wydobywając smak dania. Jeśli chcemy, aby smak i aromat sera był dominujący, zrezygnujmy z innych wyrazistych dodatków.
Amatorzy sera mogą skomponować pizzę z kilku jego rodzajów, tak by tworzyła harmonijną całość. Z powodzeniem można użyć edamskiego lub morskiego. Aby ser łatwo i szybko rozprowadził się na pizzy, dobrze jest go schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany