Składniki:
300 g bobu, 3 pomidory, 3 ziemniaki, duża cukinia, bakłażan, cebula, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, majeranek, 1 łyżka Sosu piri-piri Tarsmak, 500 ml wody, sól, pieprz.
Wykonanie:
pomidory sparz wrzątkiem, obierz. Pokrój na półplasterki, podobnie jak ziemniaki, cukinię, bakłażan i cebulę. Czosnek sprasuj i dodaj do warzyw. Dodaj łyżkę sosu piri-piri Tarsmak. W dużym garnku rozgrzej oliwę, włóż wszystkie warzywa oprócz pomidorów. Smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodaj bób, dolej wodę, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw (około 20 minut). Po tym czasie dodaj pomidory, pietruszkę i dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Tak zrobione leczo przelej do głębokich talerzy, udekoruj natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji