DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
Dzikie Wino to interes rodzinny. Jego pomysłodawczynią była żona pana Stanisława, która- jeszcze zanim zakończono budowę Dzikiego Wina-zmarła. Biznes przejął wdowiec oraz jego dzieci. Po pewnym czasie do ekipy zarządzających restauracją dołączyła partnerka Stanisława. Choć kierowników przybywało, brakowało rąk do pracy. Wszyscy chcieli rządzić, ale nikt nie widział kurzu i brudu czającego się pod stolikami, w kuchennych szafkach i szufladach. Największym problemem są jednak restauracyjne długi Dzikie Wino ma sporo do spłacenia. Pracownicy nie mają wypłacanych pensji.
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
Właściciele Dzikiego Wina są im winni po kilkanaście tysięcy złotych.Najgorsze jednak, że pan Stanisław nie widzi swoich błędów.
Poza kamerami Kuchennych Rewolucji właściciel prosi pracowników, żeby nie mówili całej prawdy.
-Piszcie 1/4 tego, co wam wiszę. -prosił Personel dzikiego Wina.
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
W kuchni Magda Gessler przyjrzała się brudnym i popalonym patelniom, na których kucharze przygotowywali potrawy gościom.
-Nie miałbym na czym smażyć. -przyznał z pokorą kucharz Dzikiego Wina.
-Nikt z nich nie jest traktowany z szacunkiem. -wskazywała na pracowników Dzikiego Wina Magda Gessler.-Pan najpierw ureguluje sytuacje z ludźmi, a później ja będę robiła rewolucję. -zapowiedziała znana restauratorka.
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
W kuchni Magda Gessler przyjrzała się brudnym i popalonym patelniom, na których kucharze przygotowywali potrawy gościom.
-Nie miałbym na czym smażyć. -przyznał z pokorą kucharz Dzikiego Wina.
-Nikt z nich nie jest traktowany z szacunkiem. -wskazywała na pracowników Dzikiego Wina Magda Gessler.-Pan najpierw ureguluje sytuacje z ludźmi, a później ja będę robiła rewolucję. -zapowiedziała znana restauratorka.
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
Stresu, niewypłaconych pensji i presji właściciela nie wytrzymał kucharz, który rozkleił się.
-Mam już tego wszystkiego dosyć!- krzyczał do kamery ekipy Kuchennych Rewolucji.-jestem wykończony, przepracowany!
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
Jak przebiegnie rewolucja w restauracji Dzikie Wino w Redzie? Czy Magda Gessler załagodzi konflikt rodzinny? Czy pracownicy otrzymają swoje pieniądze?
Po czterodniowym przeobrażaniu restauracji Dzikie Wino, knajpa została całkowicie odmieniona. Zyskała nową nazwę Świnka i Rybka, nowe wnętrze ( zrobiło się jasno, przytulnie, ciepło i miło) i przede wszystkim nowe menu. W restauracji Świnka i Rybka kucharze gotują wedle receptury Magdy Gessler. W Menu dominują potrawy wykonane na bazie połączenia - ryb i wieprzowiny. Można zjeść tradycyjne dania ale też bardziej fantazyjne. Ceny dań głównych wynoszą od 22 do 28 zł.
Podczas uroczystej kolacji, na której stawiły się władze miasta, podano 6 potraw. Było bardzo smacznie i elegancko.
ŚWINKA I RYBKA REDA [MENU, CENY, OPINIE]
DZIKIE WINO [ŚWINKA I RYBKA] REDA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH GESSLER
Widać, ze nowe image dawnego dzikiego Wina przypadło mieszkańcom Redy do gustu. Odkąd miejsce opuściła Magda Gessler panuje tu spory tłok, na który -niestety-narzekają goście.
-Już dwukrotnie próbowałam stołować się w Śwince i Rybce i ani razu nie udało mi się. opowiada pani Maria, mieszkanka Redy.- Raz kazano mi czekać na wolny stolik, a później powiedziano, że jednak go nie ma, drugim rzem powiedziano mi, że ryba się skończyła...
-Ceny są przyzwoite i Menu jest wyjątkowe. komentuje swój pobyt w restauracji Świnka i Rybka pani Klaudia.
Zobacz też: Magda Gessler z Natalią Siwiec w łódzkiej restauracji
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?