Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś pieczony w sosie tatarskim [PRZEPIS]

(lb)
Dziś propozycja dla miłośników łososia. Łatwe do zrobienia danie obiadowe i elegancko podane.

Składniki:
70 dag łososia
1 łyżka masła
1 cebula
1 listek laurowy
1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
sól, pieprz
Sos Tatarski Tarsmak PREMIUM

Wykonanie:
umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany