Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym [PRZEPIS]

(lb)
sfera pr tarsmak
Co robicie dziś na obiad? Proponujemy pysznego łososia z rusztu


Składniki:
cztery dzwonka świeżego łososia (ok. 2 cm), sok z jednej cytryny, sól, pieprz grubo mielony, olej, sos czosnkowy.

Wykonanie: łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6 – 7 minut z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany