Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na omlet z szynką i szparagami

ei24
Składniki:
  • szparagi zielone 5 – 6 szt.
  • szynka parzona 4 plasterki
  • masło 2 łyżeczki
  • jajka 3 szt.
  • młody szpinak 1 garść
  • sól, pieprz do smaku
  • sos serowy

Wykonanie:

JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut.
Szynkę pokroić w kostkę, chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany