- szparagi zielone 5 – 6 szt.
- szynka parzona 4 plasterki
- masło 2 łyżeczki
- jajka 3 szt.
- młody szpinak 1 garść
- sól, pieprz do smaku
- sos serowy
Wykonanie:
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut.
Szynkę pokroić w kostkę, chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji