Składniki:
Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g, łopatka wieprzowa – 200 g,
boczek wędzony – 200 g, cebula – 3 szt., olej – 3 łyżki, masło – 1 łyżka,
świeża, kolorowa papryka – 6 szt., natka pietruszki – 1 pęczek, sól, pieprz (czarny i ziołowy).
Wykonanie: Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju. Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą. Następnie dodajemy przyprawy. Ugotowany makaron dodajemy do mięsa. Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce