Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na szparagi w cieście francuskim z sosem tatarskim

(lb)
sfera pr
.

Składniki:

  • szparagi zielone (1 pęczek),
  • boczek wędzony parzony w plasterkach (na 3 szparagi 2 plastry),
  • olej (1 łyżka),
  • jajko (1 szt.),
  • sos tatarski,
  • gotowe ciasto francuskie (1 paczka).

JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Wykonanie:
szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po trzy szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie owinąć paskiem ciasta francuskiego.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce lekko wysmarowanej olejem. Szparagi także posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.
Piec w temp. 200 st. C do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z sosem tatarskim.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany