- 0,5 kg wątróbki drobiowej,
- 3 – 4 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju,
- 100 ml czerwonego wytrawnego wina,
- sos chrzanowy,
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka.
Wykonanie: do miski włożyć wątróbkę, wyciśnięty przez praskę czosnek, wlać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8 – 10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z folii i podawać polaną sosem chrzanowym.
fot. sfera pr
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Projektant gwiazd ostro o stylu Liszowskiej. "Stała się obłym prostokątem"
- Wiemy, ile osób głosowało na Dagmarę Kaźmierską! Tego Pavlović nie przewidziała
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!