Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na wątróbkę drobiową z grilla

(lb)
sfera pr
Składniki:
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej,
  • 3 – 4 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju,
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina,
  • sos chrzanowy,
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka.

Wykonanie: do miski włożyć wątróbkę, wyciśnięty przez praskę czosnek, wlać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8 – 10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z folii i podawać polaną sosem chrzanowym.
fot. sfera pr

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany