Składniki: opakowanie tartaletek (np. Dan Cake), dynia 500 g, 1 cebula średnia, pomidory suszone z zalewy 3 sztuki, 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów, 1/2 łyżeczki suszonego imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki chili, sól, jajko przepiórcze ugotowane na twardo, 150 ml wody.
Przygotowanie: dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5 - 6 minut. Całość zmiksować. Pastę dobrze ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami.
Tartaletki z kremem mascarpone
Składniki: opakowanie tartaletek, 2 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 200 ml śmietanki słodkiej 36 proc., 100 g serka mascarpone, ulubione owoce.
Przygotowanie: żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Osobno ubić na sztywno śmietankę. Połączyć masy. Dodając serek, wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wypełnić tartaletki masą i udekorować ulubionymi owocami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?