18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pod Jabłonką Łódź - restauracja Pod Jabłonką [FILM, zdjęcia]. Kotlety z karkówki Magdy Gessler

(tj)
Pani Monika przyjechała z Sieradza, by zjeść w restauracji po kuchennych rewolucjach Magdy Gessler.
Pani Monika przyjechała z Sieradza, by zjeść w restauracji po kuchennych rewolucjach Magdy Gessler. Janusz Kubik
Pod Jabłonką Łódź. MAgda Gessler odwiedziła łódzką restaurację Do syta. Zmieniła nazwę na restaurację Pod Jabłonką. Wcześniej szło jak po grudzie, a teraz parking pełen samochodów i komplet gości. Metamorfozę łódzkiej restauracji, serwującej domowe obiady, która dokonała się za sprawą Magdy Gessler, pokazano w czwartek w popularnym programie „Kuchenne rewolucje”, emitowanym na antenie stacji TVN. Kotlety z karkówki Magdy Gessler.

Pod Jabłonką w Łodzi - specjalność kotlety z karkówki Magdy Gessler

– Wczoraj klienci pojawili się, zanim otworzyliśmy lokal – mówi uradowany Paweł Broncher, współwłaściciel restauracji. – W kuchni uwijamy się jak w ukropie. Pani Magda podała nam rękę i wyprowadziła firmę na prostą.
Magda Gessler wymyśliła, że specjalnością będzie schab karkowy, czyli kotlety z karkówki Magdy Gessler – koniecznie kupiony na rynku. I to właśnie danie robi największą furorę.

Magda Gessler Kuchenne rewolucje - zobacz FILM

– Jest przyrządzane ściśle według wskazań Magdy Gessler, a porcje są ogromne – dodaje pan Piotr, drugi współwłaściciel restauracji Pod Jabłonką. – Zresztą, cała nasza karta dań składa się z potraw, które zaproponowała. Zupa szczawiowa, botwinka, rosół, gołąbki, bitki wołowe – wszystko to skomponowała pani Magda. Ale zmieniło się nie tylko menu. Zielony budynek restauracji został przemalowany na biało. Zamiast siatki ogrodzeniowej, pojawił się czerwony płotek. Wnętrze też jest nie do poznania. Stoły pokryły obrusy w czerwone jabłka, na ścianie jest fototapeta, przedstawiająca łąkę i jabłkowy sad.
– Widzieliśmy program w telewizji i przyjechaliśmy specjalnie z Sieradza, by tutaj zjeść – mówią Monika i Mateusz. – Rosół smakuje jak u mamy.
A jaka jest Magda Gessler?
– Prywatnie bardzo sympatyczna. W pracy niezwykle konkretna i stanowcza – mówią właściciele restauracji, którzy wczoraj, czyli kilkanaście godzin po emisji programu, nie mieli czasu, by choć na chwilę usiąść.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany