1/13
Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego

Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta francuskiego. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/13
Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 1

Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego. Pamiętaj, by dobrze schłodzić je w lodówce przed pieczeniem.

3/13
Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 2

Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet i po porostu doprawić go według uznania lub tak jak ja, zrobić farsz z mięsa z rosołu.

4/13
Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 3

Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce lub bardzo drobno pokrój. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę i pieczarki. Dodaj mięso, wlej ok. pół szklanki wody lub bulionu i chwilę podsmaż.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

Zagłębie Lubin - ŁKS. Mecz o uratowanie choćby resztek piłkarskiego  honoru

Zagłębie Lubin - ŁKS. Mecz o uratowanie choćby resztek piłkarskiego honoru

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Zobacz również

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!