1/39
W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły...
fot. Grzegorz Gałasiński

W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły się warsztaty dla młodzieży, które poprowadził Jakub Wolski, uczestnik VI edycji programu „Hell’s Kitchen”. Pod jego kierunkiem uczniowie poznawali tajemnice polskiej, niepodległościowej kuchni, a w szczególności - potrawy z dzika i daniela. Zdobyte umiejętności uczniowie zaprezentują podczas uroczystej kolacji z okazji Święta Niepodległości 11 listopada w kawiarni Alegoria Muzeum Pałacu Herbsta - Oranżeria. W menu: przystawka - tatar z daniela, danie główne – gulasz z dzika i daniela, grzybowy pęczak, karmelizowane warzywa korzeniowe, deser – jabłkowe crumble z cynamonem, własnej roboty lody jeżynowe, kruszonka sosnowa, bita śmietana.

2/39
Kolejna, jesienna edycja Festiwalu Dobrego Smaku, jak zawsze...
fot. Grzegorz Gałasiński

Kolejna, jesienna edycja Festiwalu Dobrego Smaku, jak zawsze odbywa się z okazji Święta Niepodległości - w tym roku w dniach 11-14 listopada.

Z tej okazji restauracje przygotowują dania z gęsiny, a kawiarnie - desery z jabłek. Każdej edycji festiwalu towarzyszą wydarzenia specjalne. Nie zabraknie ich w tym roku.

LOKALE, CENY - KLIKNIJ DALEJ

3/39
Na słodko z jabłkiem...
fot. Grzegorz Gałasiński

Na słodko z jabłkiem
Na deser Cukiernia Lodziarnia Wasiakowie proponuje jabłecznik z karmelizowanymi jabłkami, musem orzechowym i konfiturą z owoców leśnych. Natomiast w Pracowni Cukierniczej Bezcukrowe Słodkości będzie można zamówić „Szarlotkę jesieniary” na wynos - cynamonowy mus z jabłek przekładany blatami ciasta pod białą pierzynką, w otoczeniu orzechów.

Jurorzy ocenią
W tej edycji uczestników Festiwalu Dobrego Smaku oceniać będzie jury składające się z przedstawicieli m.in. Łódź Airport, który jest fundatorem nagród - lotów do Dublina, East Midlands, Londynu czy Kijowa.

LOKALE, CENY - KLIKNIJ DALEJ

4/39
Uroczysta kolacja w Dniu Niepodległości...
fot. Grzegorz Gałasiński

Uroczysta kolacja w Dniu Niepodległości
W poniedziałek, 8 listopada w łódzkim Gastronomiku odbyły się warsztaty dla młodzieży, które poprowadził Jakub Wolski, uczestnik VI edycji programu „Hell’s Kitchen”. Pod jego kierunkiem uczniowie poznawali tajemnice polskiej, niepodległościowej kuchni, a w szczególności - potrawy z dzika i daniela. Zdobyte umiejętności uczniowie zaprezentują podczas uroczystej kolacji z okazji Święta Niepodległości 11 listopada w kawiarni Alegoria Muzeum Pałacu Herbsta - Oranżeria. W menu: przystawka - tatar z daniela, danie główne – gulasz z dzika i daniela, grzybowy pęczak, karmelizowane warzywa korzeniowe, deser – jabłkowe crumble z cynamonem, własnej roboty lody jeżynowe, kruszonka sosnowa, bita śmietana.

Kolacji towarzyszyć będzie jazzowa muzyka w wykonaniu Trio Michała Schaba.

Zaproszenia na kolację można było nabyć poprzez stronę internetową Festiwalu (www.festiwaldobregosmaku.eu). Tam także znajduje się lista restauracji i kawiarni wraz z proponowanym menu oraz cenami dań i deserów. Można je odwiedzać w dniach 11-14 listopada br.

LOKALE, CENY - KLIKNIJ DALEJ

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Trener Widzewa Daniel Myśliwiec przed meczem z Lechem Poznań ZOBACZ WIDEO

Studenci jak Rzymianie. Pochód w togach i teatr antyczny przed akademikami GALERIA

Studenci jak Rzymianie. Pochód w togach i teatr antyczny przed akademikami GALERIA

Zobacz również

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?