MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym [PRZEPIS]

(lb)
sfera pr
Coś zjeść na obiadek lub pyszną kolację. Proponujemy zdrową rybkę w pysznym sosie musztardowo-miodowym.

Składniki: filet z sandacza (4 porcje po ok. 150 g), sól, pieprz do smaku, 2 łyżki oleju, 100 ml wina białego półwytrawnego.
Sos: dwie łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki miodu wielokwiatowego, 150 ml słodkiej śmietanki 18 proc.

Wykonanie:
rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5 – 6 minut. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać, często mieszając. Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Czytaj także w Expressie Ilustrowanym:
Wierszyki na Dzień Babci i Dzień Dziadka
ŻYCZENIA NA OSIEMNASTKĘ
ŻYCZENIA NA 40 URODZINY
ŚREDNIA DŁUGOŚĆ PENISA...
ŻYCZENIA NA ŚLUB. WIERSZYKI ŚLUBNE [ŚMIESZNE, KRÓTKIE]
SKARPETKI ZŁUSZCZAJĄCE [GDZIE KUPIĆ, CENA, OPINIE]
Przegląd samochodu CENA
ŚMIESZNE WIERSZYKI URODZINOWE, ZABAWNE SMSY NA URODZINY

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany