Kto jednak nie lubi zbierać grzybów osobiście lub zwyczajnie nie ma na to czasu może kupić piękne okazy na rynku. Na Bałuckim grzyby piętrzą się na niejednym stoisku, a łodzianie chętnie je kupują w większej ilości - po 2-3 kilogramy. Część planują spałaszować z cebulką i jajkiem lub w śmietanie, a część zawekować w occie na zimę.
Popularne jest też mrożenie grzybów, bo zachowują konsystencję świeżych okazów i taka grzybowa ponoć smakuje lepiej niż ta z suszonych. Jednak to suszone grzyby cieszą się największą popularnością wśród łódzkich gospodyń. Suszone grzyby łatwiej przechować, a ich aromat jest tak intensywny, że wystarczy garstka, by wzbogacić smak potraw. Za kilogram prawdziwków zapłacimy 14-24 zł, cena zależy od wielkości, za podgrzybki 10-12 zł, za krawce 8 zł (pudełko).
Pogoda na poniedziałek (21.09.2020) - ŁÓDZKIE:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat