Składniki:
- 4 jajka
- 6 zielonych hiszpańskich oliwek
- 6 czarnych hiszpańskich oliwek
- kromka białego chleba
- hiszpańska oliwa extra virgin
- sól i pieprz
- ocet winny
- szczypiorek
Przygotowanie:
Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez
4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem. Pokrój chleb
w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym. Jajka ustaw
w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara.
Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]