Gotowanie zupy
Masz ochotę na domową zupę? Podpowiadamy 7 niezawodnych sposób na jej zagęszczenie. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Zasmażka
Tradycyjna zasmażka to nie jedyny sposób na zagęszczenie zupy. Sprawdź nasze propozycje i polecane przepisy. Pod każdym zdjęciem znajdziesz wskazówki i link do potrawy.
Zupa klops
1 Zagęszczenie zupy mąką pszenną. To popularny i prosty sposób. Wymieszaj odrobinę mąki w wodzie lub w śmietance i przelej do garnka. Zrobisz w ten sposób wyśmienitą zupę kwaśny klops. Kliknij link i sprawdź: przepis na zupę kwaśny klops.
Kapuśniak
2. Zasmażka. Na patelni podsmaż mąkę pszenną z masłem lub olejem roślinnym i wymieszaj z resztą zupy. Potrawa zyska ładny kolor, będzie gęstsza i bardziej sycąca. Możesz wykorzystać ten sposób do przygotowania kapuśniaku. Polecamy nasz przepis. Kliknij link i sprawdź: przepis na kapuśniak.