1/5
Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do...
fot. Sergii Baibak/Getty Images

Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do spożycia. W przypadku mrożonych i suszonych konieczna jest jednak ich obróbka przed jedzeniem – chyba, że używamy sproszkowanych jako przyprawy.

2/5
Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te,...
fot. halibaba/123RF

Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te, których nie można utrwalić w ten sposób, warto przygotować w zalewie octowej.

3/5
Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać...
fot. minadezhda/123RF

Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać ich w lesie, bo grzybnię można zakupić i hodować te kapeluszniki samodzielnie.

4/5
Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w...
fot. 123rf/citalliance

Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w lesie, wciąż możemy zrobić w domu pyszne i zdrowe przetwory z kapeluszników.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Guardiola złapał się za krocze i upadł! Ortega jedną interwencją uratował mistrzostwo

O TYM SIĘ MÓWI
Guardiola złapał się za krocze i upadł! Ortega jedną interwencją uratował mistrzostwo

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

W poniedziałek przedostatni mecz piłkarzy ŁKS w tym sezonie

W poniedziałek przedostatni mecz piłkarzy ŁKS w tym sezonie

Zobacz również

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

W łódzkim "botaniku" kolejne spektakularne widowisko. Zakwitły rododendrony i azalie

W łódzkim "botaniku" kolejne spektakularne widowisko. Zakwitły rododendrony i azalie