Popyt jest ogromny, bo to smakołyk sezonowy. Każdego dnia z półek sklepów cukierniczych znikają całe przygotowane dostawy. I tak będzie do końca karnawału, w tym roku wyjątkowo krótkiego, bo ostatki przypadają już 12 lutego.
Kiedyś faworki, zwane też chrustami, robiły nasze babcie. Dziś mało kto ma czas, by je przygotowywać w domu. W cukierniach w Łodzi ceny faworków wahają się od 30 do 40 złotych za kilogram.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?
- Taka jest Roxie za kulisami "TzG". Prawda o jej zachowaniu wyszła na jaw [WIDEO]