Badania przeprowadzono w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Łodzi. Okazało się, że kiełki rzodkiewki pochodzące od jednego producenta z woj. śląskiego są zanieczyszczone, gdyż wyhodowano znaczną liczbę bakterii E. coli. Nie jest to jednak groźny szczep chorobotwórczy.
- Do zakażenia mogło dojść na etapie produkcji kiełków, ich pakowania lub mogło to być spowodowane nieprzestrzeganiem higieny przez pracowników - mówi dr Urszula Jędrzejczyk, powiatowy inspektor sanitarny w Łodzi.
- Być może zakażone były nasiona kiełków.
Więcej w dzisiejszym wydaniu Expressu Ilustrowanego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Skaldowie przestaną grać po śmierci Jacka Zielińskiego? Brat przekazał decyzję
- Grażyna Szapołowska człapie po mieście w PODARTYCH butach Prady! Ikona stylu?
- Rosiewicz miał operację, ale teraz to nie żona mu pomaga! Tak stara się dla 55-latki
- Mąż Janachowskiej w fartuchu za 700 złotych robi pizzę w piecu za 20 tysięcy