Nowością tegorocznego święta była prezentacja mazurków, które powstały podczas warsztatów, które „Spożywczak” zorganizował dla uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjów. Odbyły się one w ubiegłym tygodniu, a ich efekty okazały się zaskakujące. Być może wśród uczestników byli przyszli kandydaci do tutejszej szkoły branżowej lub technikum?
- Tradycyjnie, już dziewiąty raz, nasi uczniowie wzięli udział w konkursie na najpiękniej ozdobiony mazurek – mówi Katarzyna Wojtalik, kierownik szkolenia praktycznego. - W tym roku wykonali aż 72 mazurki.
Wszystkie można było obejrzeć.
Ale mazurki nie były jedyną atrakcją dorocznego święta. Uczniowie pod okiem swoich nauczycieli przygotowali szereg atrakcji. Goście mogli wziąć udział w warsztatach piekarskich, dekorowaniu mini-mazurków, pokazie zastosowania elementów kuchni molekularnej do produkcji deserów, produkcji wafli oraz warsztatów z badania jakości żywności.
Swoją ofertę zatrudnienia przedstawiły także niektóre zakłady branży spożywczej.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Najważniejsze informacje z Polski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?