- Pierwsze zamówienia mieliśmy 10 października - mówi Andrzej Walas, szef kuchni restauracji przy ul. Piotrkowskiej. - Najczęściej od stałych klientów. Teraz z każdym dniem odbieramy więcej telefonów.
- Najbardziej zapobiegliwe są firmy, bo urządzają wigilie dla pracowników już od połowy grudnia - zauważa Dominik Andrzejczak z restauracji przy ul. Łagiewnickiej.
Najtańsza kolacja, składająca się tylko z zupy grzybowej lub czerwonego barszczu z uszkami, śledzika, pierogów i kapusty z grochem, kosztuje 30 zł od osoby. Bardziej wystawne przyjęcia, na których podaje się też ryby przyrządzane na różne sposoby, sałatki i ciasta to wydatek 150 zł od osoby.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Mamy projekt idealnej sukni ślubnej dla Romanowskiej. W tej kreacji skradnie show!
- Czy to Edzia z "Królowych życia" pomogła w obnażeniu Dagmary? Jest jeden szczegół
- Jak mieszka Paulina Sykut-Jeżyna? Ma balkon o powierzchni nowej kawalerki [ZDJĘCIA]
- Popek na tronie z pustaków. Tak żyje po odejściu z "Pytania na Śniadanie" [ZDJĘCIA]