ExpressIlustrowany.pl - aktualności Łódź, wiadomości Łódź

Menu
BISTRO BY THE WAY WROCŁAW. Kuchenne rewolucjach Magdy...

(LS)

2018-04-05 21:15

2018-04-05 21:15

Dodaj komentarz

BISTRO BY THE WAY WROCŁAW. Kuchenne rewolucjach Magdy Gessler [MENU, CENY, OPINIE] Jak się zmienił KWADRATOWY TALERZ [5.04.18]

(LS)

2018-04-05 21:15

BISTRO BY THE WAY WROCŁAW po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler [MENU, CENY, OPINIE] Jak się zmienił KWADRATOWY TALERZ [5.04.18] Przy ul. Prudnickiej we Wrocławiu mieści się KWADRATOWY TALERZ. To kolejny lokal, który odwiedziła Magda Gessler podczas swoich kulinarnych podróży. Znana restauratorka odmieniła wnętrze lokalu, przeobraziła menu i zmieniła nazwę. Po wizycie Magdy Gessler Kwadratowy Talerz zmienił szyld na Bistro By the Way i odtąd serwuje gościom potrawy "spod igły" Magdy Gessler.BISTRO BY THE WAY WROCŁAW po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler [MENU, CENY, OPINIE] Jak się zmienił KWADRATOWY TALERZ [5.04.18]
1/5

BISTRO BY THE WAY WROCŁAW po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler [MENU, CENY, OPINIE] Jak się zmienił KWADRATOWY TALERZ [5.04.18]

(© TVN)

KWADRATOWY TALERZ WE WROCŁAWIU PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI [05.04.18]



Właścicielami lokalu Kwadratowy Talerz jest Szymon i Jarek. Mężczyźni przejęli restaurację trochę przypadkowo, kiedy Szymon był właścicielem hurtowni fryzjerskiej. Podobnie Jarek też nie miał wcześniej styczności z gastronomią, jednak lubił gotować i podjął nowe wyzwanie. Właściciele zauważyli, że dotychczasowy jadłospis nie przyciąga gości, dlatego zmienili menu, a wykwintne dania zastąpili domowymi obiadami, pizzą i pierogami.

Sławna restauratorka zmieniała nazwę i wystrój lokalu. Dawny Kwadratowy Talerz pod nazwą Bistro By the Way i z nowym wystrojem zyskał świeżość i ciekawe menu.


BISTRO BY THE WAY WROCŁAW po Kuchennych Rewolucjach[MENU]


CO POLECA MAGDA GESSLER?
Magda Gessler w Bistro by the way poleca:
  • 5 rodzajów sandwichy, m.in. z kurczakiem, wieprzowiną, boczkiem i łososiem w cenie od 17 do 23 zł.
  • Zupa krem z z batatów w cenie 9 zł
  • Sałatka Cezar w cenie 25 zł




Co jeszcze można zjeść we wrocławskim lokalu po Kuchennych Rewolucjach?
  • spaghetti bolognese
  • pierogi ruskie
  • Kotlet schabowy z jajem
  • Makaron z kurczakiem i warzywami
  • Makaron z boczkiem, kurczakiem w sosie pomidorowym
  • Kotlet schabowy z jajem zestaw
  • Zupa ogórkowa
  • roladki drobiowe
  • pizza na cienkim cieście



BISTRO BY THE WAY WE WROCŁAWIU [OPINIE]5.04.18


Mieszkamy po sąsiedzku, więc jadaliśmy i w kociołku i kwadratowym talerzu, a dzisiaj wpadliśmy sprawdzić nowe menu. Już wcześniej jedzenie było smaczne i wiele się nie zmieniło. Kanapki są fajnym pomysłem, dobrze skomponowane smaki, porcje bardzo duże, podoba mi się też pomysł z kawą gratis. Wpadliśmy i nadal będziemy, za właściciela trzymamy kciuki - pisze na stronie facebookowej Bistro By the Way pani Ola

-Nie polecam. Zamówiłam z koleżanką po schabowym- były niedosmażone... zwróciliśmy uwagę kucharzowi.
Zabrał talerze, podsmażył jeszcze raz te same schabowe i podgrzał ziemniaczki z talerzem w mikrofalówce,żeby ciepłem nie odbiegał - to z kolei opinia pani Justyny.

-Polecam! Przede wszystkim bardzo smacznie, bardzo dużo a wystrój zachęca żeby posiedzieć dłużej. Na pewno wrócę i trzymam kciuki za właścicieli!- TO Z KOLEI OPINIA pani Sylwii, która odwiedziła Bistro By the Way po Kuchennych Rewolucjach.

Komentarze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się