Czerwony kapturek w Poznaniu przed wizytą Magdy Gessler
Właścicielką Czerwonego kapturka jest Dorota. Dorota wraz z partnerem Samuelem oraz synami - Maciejem i Dawidem próbują samodzielnie doglądać interesu. Tak naprawdę do młodszy z synów Doroty i Samuela, jest odpowiedzialny za powstanie Czerwonego kapturka. Maciej namówił mamę, by otworzyła bar z domowym jedzeniem i rzuciła pracę zagranicą (Dorota pracowała jako pielęgniarka w Niemczech). Szefową kuchni jest oczywiście... Dorota, pomaga jej Adrian, który niedawno ukończył szkołę. Niestety lokal nie przynosi oczekiwanych korzyści, wręcz odwrotnie - właścicielka liczy straty i prosi Magdę Gessler o pomoc.
Kotlet Bistro w Poznaniu w trakcie Kuchennych Rewolucji
Rewolucje w Czerwonym Kapturku nie przypominały bajki. Już podczas pierwszej wizyty Magdy Gessler było gorąco. Znana restauratorka spróbowała wiodących dań, przyjrzała się pracy personelu, szefowej kuchni i zajrzała za lodówkę. O tym, czy Dorota i jej rodzina przeszła kuchenną rewolucję przekonacie się już 22.03.18 podczas emisji odcinka z Kotletem Bistro w roli głównej. Początek programu o godz. 21.30 na antenie TVN.
Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY]
MENU RESTAURACJI KOTLET BISTRO
- Ostry czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą z fety i papryczek jalapeno + dodatki za 25 zł.
- Schab klepany z karkówką + dodatki za 25 zł.
- Cebulak czyli podwójny kotlet schabowy przekładany karmelizowaną cebulką w winie i tymianku + dodatki za 25 zł.
- Kremowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany kremową pastą serową z cebulką za 25 zł
- Jajeczny czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą jajeczną ze szczypiorkiem za 25 zł.
- Chrzanowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą chrzanową + sadzone jajko + dodatki za 25 zł.
- Pan Boczek czyli podwójny kotlet schabowy przekładany prażonym boczkiem i cebulką + dodatki za 30 zł.
- Janosik czyli podwójny kotlet schabowy przekładany serem królewskim, mozzarellą i oscypkiem + dodatki za 30 zł.
- Niedźwiedzi czyli podwójny kotlet schabowy przekładany mięsem wieprzowym z czosnkiem niedźwiedzim, musztardą i szatkowany ogórkiem konserwowym + dodatki za 30 zł.
- Tradycyjny czyli kotlet schabowy marynowany w cebuli i mleku + dodatki za 18 zł.
- Panierowany ser camembert na mixie sałat z warzywnymi dodatkami, granatem i żurawiną za 16 zł.
- Czerwony czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą z pomidorów, papryki i bakłażanów + dodatki za 25 zł.
Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY,OPINIE]
Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [opinie]
-Dziś byliśmy pierwszy raz. Na początku ma się wrażenie że jest bardzo mało miejsca ale po chwili robi się przytulnie i bardzo miło. A jedzenie obłęd.... rosół wspaniały, kotlet jak to mąż powiedział najlepszy jaki jadł. Naleśniki z watrobką mega ale najlepszy camembert
Nie brakuje też pozytywnych opinii zagranicznych gości:
- My favorite traditional Polish restaurant in Poznan.
The food tastes like at grandma's house! - zachwala Kotlet Bistro jeden z gości.
-Rosół to nie była nigdy moja ulubiona zupa, jednak po dzisiejszej wizycie zmieniam zdanie. Jeśli rosół to wyłącznie w Kotlet Bistro, najlepszy jaki jadłem - gratuluję! Kotlety, mizeria, pulpeciki ziemniaczane wyborne. Było bardzo, ale to bardzo smacznie - uważa pan Tomasz.
Zobacz też: Magda Gessler na ścianie łódzkiej kamienicy
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?