Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

BISTRO KOTLET POZNAŃ po Kuchennych Rewolucjach. KOTLET BISTRO po wizycie Magdy Gessler [menu, ceny, opinie] 23.03.18

(LS)
Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach. Czerwony Kapturek po wizycie Magdy Gessler [menu, ceny, opinie] 23.03.18
Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach. Czerwony Kapturek po wizycie Magdy Gessler [menu, ceny, opinie] 23.03.18 TVN
Przy ul. św. Czesława w Poznaniu mieści się restauracja Czerwony Kapturek - to właśnie to miejsce wybrała Magda Gessler, żeby kolejny raz przeprowadzić kulinarny przewrót. Jak przebiegły Kuchenne Rewolucje w poznańskim Czerwonym Kapturku? Wiadomo na pewno, że lokal zmienił swoją nazwę na Kotlet Bistro. Nie trudno się domyślić, jakie danie zdominuje kartę Kotlet Bistro w Poznaniu. Czy nowe MENU poznańskiej restauracji będzie smakować gościom? Jakie są opnie o restauracji Kotlet Bistro?

Czerwony kapturek w Poznaniu przed wizytą Magdy Gessler

Właścicielką Czerwonego kapturka jest Dorota. Dorota wraz z partnerem Samuelem oraz synami - Maciejem i Dawidem próbują samodzielnie doglądać interesu. Tak naprawdę do młodszy z synów Doroty i Samuela, jest odpowiedzialny za powstanie Czerwonego kapturka. Maciej namówił mamę, by otworzyła bar z domowym jedzeniem i rzuciła pracę zagranicą (Dorota pracowała jako pielęgniarka w Niemczech). Szefową kuchni jest oczywiście... Dorota, pomaga jej Adrian, który niedawno ukończył szkołę. Niestety lokal nie przynosi oczekiwanych korzyści, wręcz odwrotnie - właścicielka liczy straty i prosi Magdę Gessler o pomoc.

Kotlet Bistro w Poznaniu w trakcie Kuchennych Rewolucji

Rewolucje w Czerwonym Kapturku nie przypominały bajki. Już podczas pierwszej wizyty Magdy Gessler było gorąco. Znana restauratorka spróbowała wiodących dań, przyjrzała się pracy personelu, szefowej kuchni i zajrzała za lodówkę. O tym, czy Dorota i jej rodzina przeszła kuchenną rewolucję przekonacie się już 22.03.18 podczas emisji odcinka z Kotletem Bistro w roli głównej. Początek programu o godz. 21.30 na antenie TVN.

Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY]

MENU RESTAURACJI KOTLET BISTRO

  • Ostry czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą z fety i papryczek jalapeno + dodatki za 25 zł.
  • Schab klepany z karkówką + dodatki za 25 zł.
  • Cebulak czyli podwójny kotlet schabowy przekładany karmelizowaną cebulką w winie i tymianku + dodatki za 25 zł.
  • Kremowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany kremową pastą serową z cebulką za 25 zł
  • Jajeczny czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą jajeczną ze szczypiorkiem za 25 zł.
  • Chrzanowy czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą chrzanową + sadzone jajko + dodatki za 25 zł.
  • Pan Boczek czyli podwójny kotlet schabowy przekładany prażonym boczkiem i cebulką + dodatki za 30 zł.
  • Janosik czyli podwójny kotlet schabowy przekładany serem królewskim, mozzarellą i oscypkiem + dodatki za 30 zł.
  • Niedźwiedzi czyli podwójny kotlet schabowy przekładany mięsem wieprzowym z czosnkiem niedźwiedzim, musztardą i szatkowany ogórkiem konserwowym + dodatki za 30 zł.
  • Tradycyjny czyli kotlet schabowy marynowany w cebuli i mleku + dodatki za 18 zł.
  • Panierowany ser camembert na mixie sałat z warzywnymi dodatkami, granatem i żurawiną za 16 zł.
  • Czerwony czyli podwójny kotlet schabowy przekładany pastą z pomidorów, papryki i bakłażanów + dodatki za 25 zł.

Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY,OPINIE]

Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach [opinie]

-Dziś byliśmy pierwszy raz. Na początku ma się wrażenie że jest bardzo mało miejsca ale po chwili robi się przytulnie i bardzo miło. A jedzenie obłęd.... rosół wspaniały, kotlet jak to mąż powiedział najlepszy jaki jadł. Naleśniki z watrobką mega ale najlepszy camembert

Nie brakuje też pozytywnych opinii zagranicznych gości:
- My favorite traditional Polish restaurant in Poznan.
The food tastes like at grandma's house! - zachwala Kotlet Bistro jeden z gości.

-Rosół to nie była nigdy moja ulubiona zupa, jednak po dzisiejszej wizycie zmieniam zdanie. Jeśli rosół to wyłącznie w Kotlet Bistro, najlepszy jaki jadłem - gratuluję! Kotlety, mizeria, pulpeciki ziemniaczane wyborne. Było bardzo, ale to bardzo smacznie - uważa pan Tomasz.

Zobacz też: Magda Gessler na ścianie łódzkiej kamienicy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany