ExpressIlustrowany.pl - aktualności Łódź, wiadomości Łódź

Menu
BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY...

(LS)

2018-03-15 21:58

2018-03-15 21:58

14 Komentarzy
Dodaj komentarz

BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE]

(LS)

2018-03-15 21:58

SIELSKO ANIELSKO - tak przed Kuchennymi Rewolucjami nazywał się lokal, który niedawno odwiedziła Magda Gessler. BISTRO SIEKANE - pod takim szyldem restauracja działa obecnie. Nową nazwę wymyśliła Magda Gessler. Znana restauratorka zmieniła także menu sieradzkiego lokalu, odmieniła jego wnętrze i zaproponowała model prowadzenia lokalu. Jak Bistro Siekane podoba się gościom? Czy nowe menu odpowiada gustom klientów? Jakie są ich opinie o tym miejscu? Odcinek z Bistro Siekanym w roli głównej zostanie wyemitowany 15.03.18.
1/5

BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER [MENU, CENY, OPINIE] 15.03.18

(© TVN)

BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [15.03.18]



Właścicielami lokalu Sielsko Anielsko (Bistro Siekane) w Sieradzu jest rodzeństwo. To interes rodzinny. Piotr i Karolina zawsze marzyli, żeby prowadzić lokal gastronomiczny. Wzięli więc kredyt i otworzyli restaurację w centrum Sieradza. Młodych wsparli rodzice, którzy dali im swobodę działania. Szefem został Piotr, a koordynatorem... Karolina. Mimo ich zapału lokal nie przynosił profitów. Sala świeciła pustkami, a pracownicy zwyczajnie się nudzili.

BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [15.03.18]



-Niby tani, ale nic nie ma na talerzu. Ohydne - skomentowała Magda Gessler podczas pierwszej wizyty w restauracji Bistro Siekane. - A Wy...? Z zadęciem....

-Jestem zaskoczona, że tak młodzi ludzie nie maja ciekawości świata, tego czym się zajmują - powiedziała po pierwszej, gorzkiej wizycie znana restauratorka.

Po pierwszej porażce Piotr postanowił się zrekompensować. Zaserwował pomidorową i m.in. ziemniaki.
-Te ziemniaki są niedobre. A trzeba było zrobić test ziemniaczany- powiedziała pani Magda. -Chcecie tu zrobić stołówkę?

Jak Magda Gessler nie doprowadziła do stworzenia stołówki z sieradzkiej restauracji? Zobacz cały odcinek...

BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU]



ŁÓDŹ EL TORO [MENU, OPINIE, CENY] PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH

BISTRO SIEKANE SIERADZ [MANU, ZUPY]


kapuśniak
grochówka lub rosół
zupa buraczkowa
zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
zupa ogórkowa

BISTRO SIEKANE SIERADZ [MENU, DANIA GŁÓWNE]

  • mięso w sosie
  • devolay
  • penne z kurczakiem i pieczarka w sosie śmietanowym
  • gołąbki w sosie pomidorowym
  • filet panierowany z pieczarka zapiekany z serem
  • kotlet schabowy
  • pierogi z mięsem
  • pierogi górskie
  • flądra podawana na mixie sałat z frytkami
  • golonka


BISTRO SIEKANE SIERADZ. CO NA DESER?

  • naleśniki z serem
  • szarlotka inaczej
  • malinowa chmurka


Do każdej potrawy Bistro Siekane poleca: ziemniaki z wody lub kluska śląska, surówka, buraczki lub kapusta gotowana



BISTRO SIEKANE SIERADZ PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [OPINIE]


-Jak dla mnie danie główne to jedna wielka porażka... nie dość, że nie powala smakiem, to wygląda okropnie. Dziwie się, że takie danie reprezentuje rewolucje - pisze śmiało na profilu facebookowym Bistro Siekane pani Paulina.

-Zamówiłam Kapuśniak - do zjedzenia .Ziemniaki z wody lecz bez soli były gotowe bo nie słone a przecież to nie stołówka szkolna i chyba coś poszło nie tak bo przy paleniem smakowały -dzieli się swoją opinią o Bistro Siekanym pani Ewa.

-Najlepszy był tatar i naprawdę ciekawy, niesamowicie prosty i lekki deser. Taką kuchnie lubię! Smaczną i zaskakującą! Polecam. Bardzo na plus też pyszne pieczywo z pycha masełkiem. Następnym razem jak wrócę do Sieradza to na pewno zajdziemy znowu- to opinia pani Asi.



Komentarze

(14)
Sortuj komentarze: zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

ŻENADA

0 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Gość (gość)  •

Z trudem to pisze ale Bisto Siekane jest według mnie jest posiekane,a dlaczego ponieważ bawiłam się tam w sobotę 17.03.18 i powiem krótko wielka kich. Zimny rosół na kostkach rosolowych, ziemniaki podane 20 minut wcześniej niż mięso, nielojalnosc ze strony szefowej. Brak organizacji,oszustwo w menu zrobili według siebie a nie co było zamawiane. Bardzo nie miła obsługa nie godna polecenia a sama szefowa fatalna osoba myślą tylko o sobie czyli dającą do zrozumienia że jest zmęczona i najlepiej by było abyśmy sobie poszli. Jeszce raz jedzenie fatalne nie doprawione bez smaku zrobione aby polska nie zginela. Więc zanim postanowicie zamówić tam imprezę zastanówcie się czy warto zostawić tam chociaż złotówkę.

odpowiedzi (0)

skomentuj

blondi

+2 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Gość (gość)  •

Tekst pocieszaczki blondi: "nic jej nie smakuje, to po co tu przyszła?" No ciekawe po co, może ktoś ją o to poprosił?

odpowiedzi (0)

skomentuj

MASAKRA I ŻENADA

+1 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

SIERADZANKA (gość)  •

MASAKRA I ŻENADA DLA SIERADZA,JAK MOŻNA TAKI BRUD POKAZYWAĆ NA CAŁĄ POLSKĘ!!! JUŻ NA PEWNO TAM NIE PÓJDĘ ZJEŚĆ!!!

skomentuj

Piotrkowiak

+1 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Wójt Gminy (gość)  •

Przecież i tak Cię nie stać na chodzenie po knajpach.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Pani Asia

+3 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Gość (gość)  •

Pani Asiu gratuluję występu.
Pracę w porządnej firmie zajmującej się marketingiem ma Pani zapewnioną.

skomentuj

Janek

+1 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Ela (gość)  •

Chyba w branży xxl.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Oglądamy

+2 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Miejscowy (gość)  •

Ile tej krytyki. Pani Gessler pierw wymaga jakieś Dania regionalne a potem pokazuje swojskie wyroby jakie w każdym regionie można znaleść mówiąc ze bez konserwantów nie znaczy regionalne? Gra specjalistkę a obraca kota ogonem zmieniając odp. Pani marketing panoszy się jak by była tam właścicielem a jak coś to za nic nieodpowiada bo ona tam tylko okazjonalnie .

odpowiedzi (0)

skomentuj

MARKETING WOMEN

+4 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

RAVZIK (gość)  •

NIE MAM DOŚWIADCZENIA Z TYM MIEJSCEM, NATOMIAST OGLĄDAM WŁAŚNIE ODCINEK W KTÓRYM GŁÓWNYM BOHATEREM "BOHATERKĄ" JEST WW. RESTAURACJA I JEJ PRZYJAZNA DUSZA "MARKETING WOMEN".
MARKETING WOMEN:JAK SIĘ PANI PODOBA NASZ NOWY WYSTRÓJ ?
M.G. : JAK MOŻE MI SIĘ NIE PODOBAĆ, JA GO WYMYŚLIŁAM.

BARDZO PANIĄ POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA :)

skomentuj

Blondi to Blondi

+6 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Hahaha (gość)  •

Tępa blondi

odpowiedzi (0)

skomentuj

ŻENADA

+10 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Smakosz (gość)  •

Dupeczka od „marketingu” powinna podłogę zamiatać, i to by pewnie spieprzyła bo nawet do miotły należy myśleć. Skąd się to wzięło? Kolor włosów potwierdza...
Kucharz niech wodę gotuje i nic więcej a siostra zero własnej inicjatywy
W tym „lokalu” strach zamówić kartę a co dopiero jedzenie

odpowiedzi (0)

skomentuj

Coś strasznego

+6 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Masakra (gość)  •

Właśnie oglądam,dziwie sie ze M.Gesler wróciła tam na drugi dzień,kucharz jest przyjebany jak ten worek z ziemniakami,jak można komuś takiemu kuchnie powierzyć,no i szanowna P.Asia robi z siebie dupną Panienke a daleko jej do poziomu podstawowego!!nie moge dłużej na to patrzeć!

odpowiedzi (0)

skomentuj

Coś strasznego

+3 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Masakra (gość)  •

Właśnie oglądam,dziwie sie ze M.Gesler wróciła tam na drugi dzień,kucharz jest przyjebany jak ten worek z ziemniakami,jak można komuś takiemu kuchnie powierzyć,no i szanowna P.Asia robi z siebie dupną Panienke a daleko jej do poziomu podstawowego!!nie moge dłużej na to patrzeć!

skomentuj

Gosc

+6 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

T (gość)  •

Ta Pani Asia jest dopiero przyjebana!!!

odpowiedzi (0)

skomentuj

bistro siekane

+2 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

 •

sieradz kuchenne rewolucje

odpowiedzi (0)

skomentuj