Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

PAPALINA WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE, CENY]

(ls)
PAPALINA WARSZAWA [MENU, OPINIE, CENY]
PAPALINA WARSZAWA [MENU, OPINIE, CENY] PAPALINA/TVN
Przy al. Komisji Edukacji Narodowej 53 w Warszawie mieści się restauracja PAPALINA, która stała się kolejnym celem kulinarnych podróży Magdy Gessler. Restauracja przeszła Kuchenne Rewolucje wiosną tego roku. Dotychczas specjalizowała się w kuchni chorwackiej, ale jakość serwowanych potraw nie do końca podobał się gościom. Jak Magda Gessler odmieniła warszawską PAPALINĘ? Jak zmieniło sie restauracyjne MENU? Czy potrawy smakują gościom? Jakie są OPINIE gości o PAPALINIE?

WARSZAWA URSYNÓW PAPALINA - PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

FU FU (PHÚC PHÚC) LUBARTÓW [MENU, CENY, OPINIE]

Właścicielem restauracji Papalina jest pan Marek, który przejął ją od swojego wspólnika biznesowego, z pochodzenia Chorwata. Od początku była to restauracja serwująca klientom kuchnię chorwacką (stąd nazwa, papalina bowiem to po chorwacku szprotka). Pan Marek nigdy nie pracował w gastronomii, tym bardziej na kuchni chorwackiej się nie znał. Po przejęciu lokalu wprowadził kilka zmian przekonany, że pomogą one restauracji zyskać klienta.Na stołach pojawiły się białe obrusy, a pracownikom zaproponował nowe, eleganckie stroje. Pan marek zatrudnił tez młodego kucharza. Wprowadzone zmiany nie wpłynęły jednak pozytywnie na restaurację Papalina. Niewiele osób stołowało się w lokalu, wieczorami Papalina świeciła pustką.

PAPALINA WARSZAWA- PIERWSZA WIZYTA MAGDY GESSLER

- Wyjątkowo niesmaczne -stwierdziła Magda Gessler podczas próbowania potraw zaserwowanych w warszawskiej restauracji. Pierwsza wizyta w Papalinie jak zwykle nie obyła się od słów krytyki.

W kolejnych dniach znana restauratorka zajrzała do kuchni. Podczas Kuchennych Rewolucji puszczały nerwy zarówno pracownikom, właścicielowi jak i Magdzie Gessler.
-Nie udaje nikogo, nie gram pod publikę -mówi za kulisami kucharz restauracji.-Nie widziałem gorszej kuchni.
-Puknij się w czoło!- doprowadzała do porządku właściciela znana restauratorka.

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

  • Deska serów chorwackich z trzema dipami w cenie 21 zł
  • sałatka ze szparagów sezamu, kwiatów jadalnych, figi z łososiem wędzonym w cenie 39 zł
  • Krem z marchwi i pomidorów w cenie 13 zł
  • Makaron ze szparagami w sosie śmietanopwo-cytrynowym w cenie 29 zł
  • Strucla ze szpinakiem i z fetą w cenie 10 zł

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

Przystawki

  • Krewetki smażone na maśle w sosie winnym z pomidorami w cenie 39 zł
  • Smażone pierścienie kalmarów serwowane z sosem tatarskim w cenie 32 zł
  • Hummus mezze w cenie 26 zł
  • Oryginalne sery chorwackie w cenie 17 zł
  • Pieczona papryka serwowana z serem na rukoli w cenie 16 zł

Sałaty
Sałata z serem owczo-kozim w cenie 23 zł
Grillowane warzywa z parmezanem w cenie 18 zł

WARSZAWA PAPALINA - CO W MENU? JAKIE CENY?

  • OŚMIORNICA Z GRILLOWANYMI ZIEMNIAKAMI I SAŁATKĄ W CENIE 46 ZŁ
  • KREWETKI W TEMPURZE Z OGONEM I RYŻ PILAW W CENIE 49 ZŁ
  • ŚWIEŻA RYBA Z GRILLA SERWOWANA ZER SZPINAKIEM I GOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI W CENIE 13 ZŁ
  • ZESTAW GRILLOWANYCH OWOCÓW MORZA: SMAŻONE PIERŚCIENIE KALMARÓW Z SOSEM TATARSKIM, GRILLOWANE KALMARY ORAZ KREWETKI DUSZONE W SOSIE WINNYM W CENIE 44 ZŁ
  • śWIEŻE MULE DUSZONE W PIKANTNYCH POMIDORACH W CENIE 69 ZŁ
  • PIECZONY ŁOSOŚ SERWOWANY Z MASŁEM ZIOŁOWYM I WARZYWAMI PO PROWANSALSKU W CENIE 39 ZŁ

Zupy:

  • Zupa rybna w cenie 18 zł
  • Zupa istryjska w cenie 18 zł
  • Dodatki grillowane warzywa w cenie 10 zł
  • Kopytka w cenie 5 zł
  • Ryż w cenie 4 zł
  • Sos tatarski w cenie 2 zł
  • Szpinak z ziemniakami w cenie 8 zł Hummus 4 smaki w cenie 20 zł
  • Polędwiczki jagnięce w sosie śliwkowym serwowane z kopytkami w cenie 49 zł
  • Grillowane kotleciki jagnięce serwowane na szpinaku z pomidorka w cenie 46 zł
  • Duży kawałek wołowo-cielęcego mielonego mięsa z grilla nadziewany długodojrzewającym serem serwowany z frytkami lub smażonymi ziemniakami w cenie 29 zł
  • Grillowane kawałki pikantnego wołowo-cielęcego mielonego mięsa serwowane z smażonymi ziemniakami w ceni 29 zł

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH CENY

Desery

  • Tort z delikatnym kremem i orzechami włoskimi w cenie 12 zł
  • Baklava - słodkie ciasto z orzechami włoskimi i miodem w cenie 12 zł
  • Czekoladowe fondue serwowane z sezonowymi owocami w cenie 30 zł
  • Puchar lodowy w cenie 12 zł

PAPALINA WARSZAWA URSYNÓW [OPINIE]

-Najlepsze kalmary jakie w życiu jadłam, obsługa przemiła- brawa dla szefa kuchni! Na pewno jeszcze tu wrócę, tylko najwyraźniej Pani Magda G. dobrego gustu nie ma, jeśli chodzi o wystrój -pisze pani Liliana na stronie restauracji Papalina w Warszawie. innym zmiany wystroju wnętrz lokalu podobały się.

-Świetnie wygląda lokal w środku - mówi pani Małgorzata, która odwiedziła restaurację Papalina po Kuchennych Rewolucjach.-Jedzenie bardzo smaczne, z pewnością przyjdę tu jeszcze nie raz.
-Uwielbiam sery- deska serów chorwackich rozłożyła mnie na łopatki. W życiu nie pozwoliłabym sobie na taką bombę kaloryczną, ale w tym przypadku nie mogłam się powstrzymać - mówi pani Karolina. -No nic spalę na siłowni - jutro pójdę na dodatkowe zajęcia fitness.

-Mam bardzo przyjemne wspomnienia z pobytu na Chorwacji i tamtejszej kuchni. Jeśli jedzenie będzie równie dobre, jak tam, to z pewnością będę pojawiał się Papalinie co tydzień -mówi Maja Kowalska, która wybrała się do restauracja Papelina z koleżanką.

-Jest elegancko, ale przytulnie i miło, mnie takie klimaty bardzo odpowiadają lubie ciepłe miejsca - bardzo mi się podoba taki klimat miejsca - mówi z koeli pan Rafał, mieszkaniec warszawy, który często jada na mieście. -Porównując ceny z innymi restauracjami w stolicy - nie am tragedii, ale trzeba parę stówek zarezerwować, żeby się najeść

-Do Papaliny poszliśmy po wielu dniach od zobaczenia, że jest koło naszego bloku.I t był zdecydowany błąd -mówi pani paulina, mieszkanka Ursynowa. -Nie dość, ze się najadłam na cały tydzień, to spotkałam starą znajomą, z którą przegadałam cały wieczór. kilka dni temu umówiłyśmy się w tym samym miejscu. Teraz ro będzie nasza tradycja.

- Uważam, że to najlepsza restauracja na Ursynowie, a może nawet w całej Warszawie- podsumowuje swoją wizytę w Papalinie pan Grzegorz. - Znajomi krytykowali to miejsce, ale widzę, ze bezpodstawnie.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI. Czy Magda Gessler rzucała talerzami?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany