Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

RESTAURACJA ABAŻUR w Warszawie po KUCHENNYCH REWOLUCJACH Magdy Gessler MENU, CENY, OPINIE

opr. (ls)
NAD WEJŚCIEM POJAWIŁ SIĘ SZYLD Z NAPISEM ABAŻUR
NAD WEJŚCIEM POJAWIŁ SIĘ SZYLD Z NAPISEM ABAŻUR RESTAURACJA ABAŻUR/ FACEBOOK
Już nie SALON KULINARNY, tylko ABAŻUR - taką nazwę nosi restauracja przy ul. Raduńskiej w Warszawie. Restauracja zmieniła się w wyniku Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler ociepliła wnętrze lokalu i przeobraziła MENU. Abażur to teraz kameralne i nastrojowe miejsce, w którym serwuje się dania kuchni francuskiej. Jak zmiany podobają się gościom? Co znajdą w MENU i w jakich CENACH? Czy OPINIE o restauracji ABAŻUR są pozytywne?

KUCHENNE REWOLUCJE W SALONIE KULINARNYM

W trakcie Kuchennych Rewolucji w Salonie Kulinarnym padło sporo słów krytyki. Na szczęście konstruktywnej... Zmiany, które zasugerowała właścicielom Magda Gessler zostały wprowadzone w życie. Pomysł restauracji mieszczącej się w dawnym salonie domu pani Małgosi był bardzo oryginalny i ciekawy. Trzeba było nieco przeobrazić wnętrze, lekko zmodyfikować menu i zarazić obsługę szczyptą entuzjazmu.

Zobacz inne miejsca, które zrewolucjonizowała Magda Gessler

RESTAURACJA ABAŻUR W WARSZAWIE -POCZĄTKI

Co się zmieniło w restauracji Abażur oprócz szyldu przed wejściem?Przede wszystkim wnętrze -pojawiły się pomarańczowe abażury na stołach stolikach i to właśnie pod abażurami kryją się pomarańczowe mandarynki, które rozpoczynają posiłek w restauracji. Abażury wiszą też na żyrandolach. Całość wygląda bardzo przytulnie i ciepło.

WARSZAWA: RESTAURACJA ABAŻUR- MENU MAGDY GESSLER

  • Babeczki z foie gras z musem z homarem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Aksamitny krem z burka z kwaśną śmietaną i nutą malinową
  • Comber z jagnięciny nowozelandzkiej zapiekany w kruszonce ziołowej oraz udziec jagnięcy w demi glace podane z owocami a'la tadżin
  • Torcik bezowy z kremem kawowym i owocami w armaniaku

ABAŻUR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU,CENY]
Desery:

  • Rozmarynowy creme brulle w cenie 16 zł
  • Lody waniliowe z ciepłym sosem śliwkowym w cenie 18 zł
  • Sernik z sosem brzoskwiniowym z chilli w cenie 17 zł
  • Domowa beza z owocami i musem z mascarpone w cenie 18zł

NOWE MENU I CENY W RESTAURACJI ABAŻUR W WARSZAWIE

Zupy:

  • Zupa musztardowa na bazie francuskiej musztardy z ziarnami gorczycy w cenie 18 zł
  • Grzybowa z łososiem w cenie 22 zł

Ryby:

  • Filet z łososia sous vide z tymiankiem cytrynowym na puree z selera podawany z warzywami i sosem z limonki w cenie 42 zł
  • Czarne tagliatelle z krewetkami w pikantnej emulsji maślanej w cenie 36 zł

ABAŻUR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

Dania główne:

  • Pierś z indyka z puree kukurydzianym oraz sosem porowym w cenie 38 zł
  • Pierś z kaczki w sosie wiśniowym podana z dyniowymi gnocchi oraz kapustą włoską z maskarpone w cenie 45 zł
  • Polędwiczka wieprzowa sous vide sous vide z sosem rozmarynowym, prażoną soczewicą beluga oraz puree z zielonego groszku z estragonem w cenie 45 zł
  • Rolada cielęca z sosem szałwiowym z gratin ziemniaczanym w cenie 47 zł
  • Polędwica wołowa z pieczonymi ziemniaczkami, grillowanymi warzywami i sosem truskawkowo - pieprzowym w cenie 60 zł
  • Antrykot grillowany, podawany na kolorowych sałatach z pieczonymi ziemniakami i domowym sosem BBQ w cenie 50 zł

Zbliżają sie Świeta Wielkanocne a wraz z nimi emisja programu Kuchenne Rewolucje z naszym udziałem. To już za tydzień,...

Opublikowany przez Abażur na 24 marca 2016

Przystawki:

  • Carpaccio z płatkami parmezanu, kaparami, ruccolą, oliwą oraz balsamico
  • Tatar siekany z polędwicy wołowej z chlebem własnego wypieku oraz marynowanymi grzybami, korniszonami i cebulą w cenie 35 zł
  • Sałatka cesar z grillowanym filetem kurczaka oraz bruschettą w cenie 29 zł
  • Gnocchi trio nadziewane gorgonzolą, ricottą i szpinakiem, mascarpone i orzechami w cenie 32 zł
  • Sałatka z kozim serem na chrupiącym toście w cenie 30 zł
  • Wątróbka marynowana w brandy, podawana na liściach sałaty w pikantnym białym sosie z domowym chlebem w cenie 29 zł

RESTAURACJA ABAŻUR W WARSZAWIE- JAKIE SĄ OPINIE GOŚCI?

-Przyznaję, że nie wiedziałam o istnieniu tego miejsca przed Kuchennymi Rewolucjami - mówi pani Aneta z Warszawy. -Bardzo mi się podoba pomysł stworzenia restauracji w dawnym salonie. Ciepły klimat, miła obsługa i przepyszne dania sprawiają, że z pewnością tu wrócę... niejednokrotnie.

-Kuchnia rewelacyjna! Polecam wszystkim. Trochę obawiałem się, że wizyta Magdy Gessler nie zepsuła kuchni, na szczęście nie jest gorzej niż przed wizytą! - pisze na stronie jeden z internautów.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI [FILM, zdjęcia]

-Dania przepyszne. Zamówiłam krem z buraków, bo uwielbiam te warzywa. Palce lizać krem rozpływał się w ustach. Na drugie danie poprosiłam o pierś z kaczki w sosie wiśniowym - wspomina pani Danuta, która odwiedziła restaurację Abażur po Kuchennych Rewolucjach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: RESTAURACJA ABAŻUR w Warszawie po KUCHENNYCH REWOLUCJACH Magdy Gessler MENU, CENY, OPINIE - Express Ilustrowany

Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany