1/6
Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy...
fot. 123rf/nitob1991

Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy kilka składników i blender (opcjonalnie trzepaczka).

2/6
Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na...
fot. KGW w Duczkach

Majonez nie tylko w święta

Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na twardo. W święta staje się łącznikiem wielu sałatek i dodatkiem do mięs/wędlin.

3/6
Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko...
fot. 123rf/volff

Jak powstaje majonez?

Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko żółtka. Ubijanie ich z innymi składnikami tworzy pianę, która gęstnieje i znana jest pod nazwą majonezu.

4/6
Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub...
fot. 123rf/zoeytoya

Nie tylko jajka

Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub octu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, grzmoty i...zalane ulice! ZDJĘCIA

Burza w Łodzi. Ściana deszczu, grzmoty i...zalane ulice! ZDJĘCIA

Dzieci pobiegły po Piotrkowskiej. Mini Rossmann Run ZOBACZ ZDJĘCIA

Dzieci pobiegły po Piotrkowskiej. Mini Rossmann Run ZOBACZ ZDJĘCIA

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?

Zobacz również

Dzieci pobiegły po Piotrkowskiej. Mini Rossmann Run ZOBACZ ZDJĘCIA

Dzieci pobiegły po Piotrkowskiej. Mini Rossmann Run ZOBACZ ZDJĘCIA

Swing porwał łodzian! Roztańczony korowód na mokrej Piotrkowskiej ZOBACZ GALERIĘ

Swing porwał łodzian! Roztańczony korowód na mokrej Piotrkowskiej ZOBACZ GALERIĘ