Do spróbowania będzie prawie 50 popisowych dań bazujących na makaronie i kluskach, a przygotowanych specjalnie na to wydarzenie.
– Dzięki festiwalowym propozycjom przeniesiemy się do Włoch, Stanów Zjednoczonych, Chin, Japonii czy Korei. Nie zabraknie również lokalnych przysmaków: klusek śląskich, kopytek czy cepelinów, które na nowo zinterpretują szefowie kuchni – zapowiada Agata Zarębska z Jemy w Łodzi.
ZOBACZ CO BĘDZIE MOŻNA WYPRÓBOWAĆ W RESTAURACJACH - KLIKNIJ W GALERIĘ ZDJĘĆ
W domowym zaciszu można będzie delektować się m.in. koreańskimi kluseczkami tteokbokki z mąki ryżowej, burgerem z amerykańskim mac&cheese, paellą fideuà de mariscos z krótkim makaronem czy cepelinami w pudrze z boczku. Szefowie kuchni przygotowali też dania wegetariańskie i wegańskie. Zgodnie z aktualnymi obostrzeniami, wszystkie dania dostępne będą na wynos i w dostawie. Szczegółowe informacje na jemywlodzi.pl i wydarzeniu na Facebooku.
W galerii przedstawiamy większość festiwalowych dań (alfabetycznie wg nazw restauracji).
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostrowska pochwaliła się maturą córki. Pokazała wymowne zdjęcie
- Tak Kozidrak spełnia się jako babcia. Paparazzi przyłapali ją na luzie i bez doczepów
- Sykut straci posadę w "Tańcu z Gwiazdami"? Oto, co mówi o planach na przyszłość
- Tak mieszka Luna. Widok z okna zapiera dech. Podobnie jak to, co jest w salonie