1/9
Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bigos z kapusty kiszonej

Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/9
Pyszny, sycący i aromatyczny bigos z kiszonej kapusty....
fot. Katarzyna Puczynska

Bigos z kapusty kiszonej. Przepis

Pyszny, sycący i aromatyczny bigos z kiszonej kapusty. Proponuję przygotować go z dodatkiem powideł śliwkowych, które przełamią kwaskowy smak i dodadzą nieco słodyczy.

3/9
Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 1

Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty kiszonej. Jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją dodatkowo przepłukać. Następnie zalej kapustę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.

4/9
Suszone grzyby dokładnie wypłucz.  Zalej je wrzącą wodą i...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 2

Suszone grzyby dokładnie wypłucz. Zalej je wrzącą wodą i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Pokrój i dodaj do kapusty. Przygotuj także mięsne dodatki: kiełbasę obierz ze skórki i pokrój, pokrój także mięso.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

Zakończył się kompleksowy remont Inowrocławskiej

Zakończył się kompleksowy remont Inowrocławskiej

Zobacz również

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

Pogrzeb Jacka Zielińskiego. Tłumy żegnały współzałożyciela Skaldów ZDJĘCIA

W łódzkim Orientarium stoją inteligentne ule. Mieszkają już w nich pierwsze pszczoły

W łódzkim Orientarium stoją inteligentne ule. Mieszkają już w nich pierwsze pszczoły