Istniejąca od 8 lat piekarnia, będąca też cukiernią i kawiarnią, funkcjonowała dotychczas w lokalu w podwórku przy ul. Piotrkowskiej 107. Teraz bezpośrednio przy ulicy można kupić i zobaczyć jak powstaje m.in. tradycyjny chleb na zakwasie i bułeczki, pieczywo w stylu włoskim, francuskie bagietki oraz pączki z powidłami i croissanty. Dostępna jest również kawa na wynos.
- Postanowiliśmy przenieść produkcję do frontowego lokalu przy Piotrkowskiej, żeby być jeszcze bliżej łodzian i przypominać im zapachy prawdziwego domowego pieczywa, a także pokazywać codzienną pracę piekarza. – mówi Agnieszka Tomczyk.
W Montagu nie stosuje się kompromisów ani półśrodków jeśli chodzi o składniki, a zamiast maszynowej produkcji jest ciężka praca rąk i wierność tradycyjnym przepisom.
– Przywieźliśmy do Łodzi receptury i umiejętności prosto z Francji, aby nadać naszej piekarni niepowtarzalnego sznytu, a przy tym pozostajemy wierni idei produkcji zgodnej z rytmem natury. Niedawno otworzyliśmy nawet gospodarstwo pod Łodzią, w której przygotowujemy wyroby do naszych wypieków, dzięki czemu mamy bezpośrednią kontrolę nad ich jakością i możemy za nią gwarantować – mówi Jacek Tomczyk.
Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dorosły syn Grechuty uciekł z domu na dwa lata. Prawdę powiedział po jego śmierci
- Tak wyglądają nieznani uczestnicy "Rolnik szuka żony". Fani muszą sporo nadrobić...
- Syn Bachledy-Curuś poszedł z ojcem w miasto! Przypomina mamę? | ZDJĘCIA
- Daniel Martyniuk uciekł z Polski. Niewiarygodne, kto mu towarzyszy