1/15
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 1
Namoczone przez kilka godzin lub przez całą noc grzyby odcedź i wypłucz. Ponownie zalej je wodą i gotuj ok. 40 min. Odcedź, zachowując wodę.
2/15
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 2
Kapustę kiszoną odciśnij, przełóż do garnka i zalej wodą z gotowania grzybów. Gotuj do miękkości przez ok. 45 minut.
3/15
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 3
Posiekaj drobno kapustę i grzyby. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj kapustę i grzyby i podsmażaj ok. 2 minutki. Na koniec dopraw przyprawami do smaku - mielonym kminkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
4/15
Pierogi z kapustą i grzybami. Krok 4
Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody, oleju i soli. Ma być elastyczne i miękkie. Zostaw je na ok. 10 minut.