1/12
Ciasto krówka to biszkopt przełożony pysznym kremem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto krówka to biszkopt przełożony pysznym kremem kajmakowym i ozdobiony orzechami i czekoladą. Zrobisz je niemal błyskawicznie. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/12
Ciasto krówka jest bardzo proste i szybkie do przygotowania....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Przygotowanie

Ciasto krówka jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Warto je zrobić na biszkopcie z samych białek.

3/12
Zacznij ubijać białka mikserem. Dodawaj stopniowo cukier i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 1

Zacznij ubijać białka mikserem. Dodawaj stopniowo cukier i wanilię. Zmniejsz obroty miksera, wlej olej, a na koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

4/12
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 2

Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw je do dobrze nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza. Piecz ciasto ok. pół godziny.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

W Akademii Sztuk Pięknych bez zmian

Ponad 1800 gier na Nintendo Switch już od 4 zł! Rewelacyjne okazje w Nintendo eShop

Ponad 1800 gier na Nintendo Switch już od 4 zł! Rewelacyjne okazje w Nintendo eShop

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Zobacz również

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

W Łodzi świętowano Dzień Rodziny

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!

Linia 43 niestety nie dojedzie do centrum Łodzi!