- szparagi zielone 5 – 6 szt.
- szynka parzona 4 plasterki
- masło 2 łyżeczki
- jajka 3 szt.
- młody szpinak 1 garść
- sól, pieprz do smaku
- sos serowy
Wykonanie:
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut.
Szynkę pokroić w kostkę, chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]