Składniki:
- szparagi zielone (1 pęczek),
- boczek wędzony parzony w plasterkach (na 3 szparagi 2 plastry),
- olej (1 łyżka),
- jajko (1 szt.),
- sos tatarski,
- gotowe ciasto francuskie (1 paczka).
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? ILE GOTOWAĆ SZPARAGI?
Wykonanie:
szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po trzy szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie owinąć paskiem ciasta francuskiego.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce lekko wysmarowanej olejem. Szparagi także posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.
Piec w temp. 200 st. C do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z sosem tatarskim.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?