Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Makaron razowy z pesto [PRZEPIS]

ao
Makaron razowy z zielonym pesto idealny na wiosnę.

Wytrwali mogą zrobić pesto samodzielnie

Składniki:

* zielone pesto (można kupić gotowe lub zrobić samemu - zmiksować listki świeżej bazylii, oliwę, zmielone orzeszki pini, czosnek, parmezan, dodać sól)

* makaron razowy

* parmezan

* natka pietruszki

* czarne oliwki

* pomidor

* oliwa

Wykonanie:

Pomidora pokroić na drobną kostkę. Oliwki - według życzenia, możemy dodać w całości (po wydrążeniu pestki). Drobno siekamy natkę pietruszki.

W osolonej wodzie gotujemy

makaron. Po ugotowaniu odcedzamy. W tym czasie w garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Dodajemy pomidora, chwilę smażymy i wrzucamy oliwki. Następnie wsypujemy ugotowany makaron i wyłączamy palnik. Na koniec główny składnik, czyli pesto oraz natka pietruszki. Całość dokładnie mieszamy. Danie jest gotowe. Teraz wystarczy wyłożyć makaron z pesto na talerz. Smak podkreśli starty parmezan, którym posypujemy potrawę. Zamiast zielonego pesto, możemy dodać np. czerwone.

x

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany