Smak kupowanej w sklepie szynki zależy przede wszystkim od tego, czy jest robiona tradycyjnie z czystego mięsa, czy tzw. wysoko wydajna. Wysoko wydajną nazywamy szynkę, w której mięso jest rozcieńczone w dużej ilości wody i do jej produkcji używa się wielu różnych dodatków smakowych.
Za najważniejszą i najznakomitszą na polskich stołach uważana jest tradycyjna szynka wędzona. Ma niezapomniany smak i jest swoistym symbolem dobrobytu. Prawdziwi znawcy jedzenia twierdzą, że ten wyjątkowy smak zachowuje jedynie ta ugotowana w domu, chociaż przygotowanie jej wymaga nieco zachodu. Taką uwędzoną, ale surową szynkę możemy bez problemu kupić w prywatnych sklepach lub na rynku.
WIĘCEJ INFORMACJI - KLIKNIJ NA GALERIĘ ZDJĘĆ
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Pogoda na piątek:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?