Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rozgrzewająca zupa krem z warzyw [PRZEPIS]

izj
Tak wygląda gotowa  jesienna zupa krem z jarzyn.
Tak wygląda gotowa jesienna zupa krem z jarzyn. Fot. materiały prasowe firmy dan cake
Jarzynowy krem rozgrzeje jesienią największego zmarzlucha. Oto przepis:

Ta zupa rozgrzeje każdego zmarzlucha.

Składniki:

6 kromek chleba

1 litr bulionu warzywnego

2 korzenie pietruszki

pół średniego selera

2 cebule, 2 ziemniaki

4 ząbki czosnku

1 marchewka

1 por (biała część)

1,5 łyżki masła

sól, pieprz,1,5 łyżeczki imbiru

sos balsamiczny,pietruszka

Przygotowanie:

Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, seler, ziemniaki i marchewkę. Warzywa lekko podsmażamy i zalewamy bulionem. Całość gotujemy ok. 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Ugotowane warzywa miksujemy blenderem. Pozostałe dwa ząbki czosnku drobno kroimy. Kromki chleba smarujemy masłem, kładziemy odrobinę czosnku, wykładamy na blachę i podpiekamy. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy sosem balsamicznym i pietruszką. Podajemy z chlebem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany