Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Truskawkowy chłodnik [PRZEPIS]

mr
Na upalne dni owocowy chłodnik jak znalazł.
Na upalne dni owocowy chłodnik jak znalazł. mat. prasowe
Sezon truskawkowy w pełni. Z owoców tych można przygotować pyszne desery, koktajle, truskawki stanowią doskonały dodatek do naleśników, ciast, nadają się na przetwory.

Mecz otwarcia, o której godzinie mecz otwarcia Euro 2016
A w gorące dni ulgę przyniesie chłodnik truskawkowy z migdałami i kozim serem.

Składniki:

* kilogram truskawek

* jedna łyżeczka imbiru

* dwie łyżki brązowego cukru

* 50 g koziego sera

* 50 g płatków migdałów.

Wykonanie:

Truskawki umyć. Dodać imbir i cukier, zmiksować na gładką masę. Kozi ser zetrzeć na tarce, dodać do pozostałych składników. Wstawić do lodówki i chłodzić przez około godzinę. Przed podaniem chłodnik posypać płatkami lekko uprażonych migdałów. Zupę można podać również z listkiem mięty.

W upały można także zaserwować pyszny deser - mus z truskawek z dodatkiem suszonej żurawiny, miechunki i migdałów.

Obrane i umyte truskawki (jeden kilogram) zmiksować z suszoną żurawiną (50 g) , miechunką (60 g) i migdałami (60 g).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany