1/21
Napoleonka z ciasta francuskiego. Przepis
To ciasto jest tak pyszne, że trudno poprzestać na jednym kawałku. Zobacz, jak szybko możesz zrobić wyśmienitą napoleonkę. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/21
Napoleonka z ciasta francuskiego
Przepis na napoleonkę z ciasta francuskiego jest rewelacyjny i prosty. Ciasto jest idealnie chrupiące, delikatne, a krem aksamitny i waniliowy. Dzięki upieczeniu już pokrojonego na porcje wierzchu ciasta nie musimy martwić się, że przy podawaniu rozpadnie się na kawałki. Wygląda i smakuje cudownie.
3/21
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 1
Przygotowanie ciasta zacznij od kremu. Odmierz wszystkie potrzebne składniki: żółtka, mleko, mąkę pszenną, cukier i wanilie.
4/21
Napoleonka z ciasta francuskiego. Krok 2
W wysokim naczyniu wymieszaj dokładnie połowę mleka z żółtkami, cukrem, wanilią i mąką.