– Zależy nam na tym, by danie jak najlepiej smakowało w domach naszych gości. Dlatego dodatki i bulion dostarczamy oddzielnie, do samodzielnego podgrzania i połączenia na talerzu. Dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić idealną sprężystość makaronu – opowiada Bartek Goliński z House of Sushi.
Ramen Festival w Łodzi
Łodzian mocno zaskoczą tegoroczne propozycje, wśród których znalazła się np. wegańska propozycja z dynią na trzy sposoby (w tym kiszoną), mięsny ramen z suszoną smażoną karkówką, rybny z ośmiornicą, krewetkami, kalmarami i czarnym makaronem, aromatyczna zupa w przyprawami w stylu hinduskim, czy wegańska opcja z tare na bazie tahini, masła orzechowego i ajwaru. Kto nie je mięsa będzie mógł spróbować jednej z siedmiu wersji vege.
Ramen Festival w Łodzi
Łódzkiemu festiwalowi, w dniach 20-29 listopada, towarzyszyć będą dodatkowe atrakcje w wersji online. Warsztaty z przygotowywania ramenu w domu poprowadzi Agata Zarębska z Jemy w Łodzi. Powstał też specjalny plakat festiwalowy zaprojektowany przez Tomka Kaczkowskiego – dostępny do kupienia w Pangolinie oraz sklepie internetowym Jemy w Łodzi. A specjalne paczki produktów orientalnych pozwolą amatorom samodzielnie przygotować ramen. W trakcie wydarzenia odbędzie się również konkurs, w którym do zdobycie będą tematyczne nagrody.
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?