MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Schab w marynacie ze śliwek i moreli. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD [PRZEPIS]

lb
Mięsna potrawa  z owocami doskonale nadaje się na świąteczny obiad.
Mięsna potrawa z owocami doskonale nadaje się na świąteczny obiad. mat. pras
Schab w marynacie z suszonych śliwek i moreli to doskonałe danie na świąteczny obiad. Owoce wzbogacą je o dodatkowe smaki i ułatwią trawienie. Potrawę można podawać na ciepło i na zimno.

Tym mięsnym daniem można podjąć gości w Święta wielkanocne


Składniki:

* 500 g schabu wieprzowego bez kości

* 100 g suszonych moreli

* 100 g suszonych śliwek

* dwa jabłka

* trzy łyżki oliwy z oliwek

* dwie łyżeczki brązowego cukru

* trzy łyżeczki sosu sojowego

* jedna łyżeczka rozmarynu

* jedna łyżeczka słodkiej papryki

* jedna szklanka wody

* sól, pieprz

Wykonanie:

Schab dokładnie umyć. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Przygotować marynatę: do miseczki wlać oliwę, sos sojowy, sól, pieprz, paprykę. Na patelni karmelizować z brązowym cukrem i szklanką wody suszone morele i śliwki, dodać do nich rozmaryn. Gotowe odstawić do wystudzenia, dodać do pozostałych składników i wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć schab. Odstawić na kilka godzin w zależności od uznania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany