Krótkie smażenie na rozgrzanej patelni
Dobra wołowina ma kolor jasno wiśniowy z widocznymi przerostami tłuszczowymi koloru białego, co świadczy o tym, że pozyskano ją z młodego zwierzęcia. Przed przyrządzeniem mięso należy delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym, aby je usmażyć, nie udusić. Pędzelkiem silikonowym można rozprowadzić dobrej jakości oliwę z oliwek, nie powinno się bowiem lać tłuszczu na patelnię. Kolejnym ważnym etapem jest smażenie.
Stek kładzie się na mocno rozgrzaną patelnię. Lepiej go przewracać szczypcami niż widelcem. Z nakłutego mięsa wypłyną soki, a powinny pozostać w mięsie. Stek smaży się od 1,5 do 3,5 minut z każdej strony. Po dłuższej obróbce termicznej stanie się on twardy i niesmaczny. Gotowy stek doprawia się solą i świeżo mielonym pieprzem, podaje z także amerykańską sałatką bądź grillowanymi warzywami.
POLSKA CZARNOGÓRA TRANSMISJA, GDZIE OBEJRZEĆ, POLSKA CZARNOGÓRA NA ŻYWO
UCHO PREZESA 10. ZA DARMO NA YOUTUBE PREZESA ODWIEDZA MINISTER SZYSZKO
AGENT GWIAZDY 2 KTO ODPADŁ Z ODCINKA 21.03. 17? KTO JEST AGENTEM?
NIEBIESKI WIELORYB TO BARDZO GROŹNA GRA
ZOBACZ FILM ŁKS - Jagiellonia II
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć